lördag 15 november 2008

Tankar kring träning

Gran Canaria, showing off my well trained body

Vissa människor påstår att träningsmänniskor är utseendefixerade och att träningen handlar om att "show off". Jag är inte dum, och tänker inte påstå att så inte är fallet. Visst handlar träning om att se bra ut, att visa andra vad man har lagt ner tid och energi på, att få en snygg och vältränad kropp som människor kan avvunda. Utan tvekan.

Men det är förstås inte hela sanningen. Träning är så mycket mer. För någon som inte tränar regelbundet kan det vara svårt att förstå. Det är en beroendeframkallande, men nyttig drog. Jag läste en krönika av Blossom i tidningen "Runners world" för ett tag sedan. Hon skrev att: "Om man står i duschen efter ett träningspass och längtar till nästa, då vet man att man har tränat rätt."

Och precis så är det. Vilodagar kan kännas långa och tråkiga när man vet hur skönt man kan må efter en träning. Jag tror att många börjar träna för att se synliga resultat, men efter några veckor inser man hur mycket mer träningen ger, rent själsligt. Då är man fast. Plötsligt handlar det inte om att se bra ut, utan att må bra.

Inga kommentarer: