måndag 27 oktober 2008

Marinerad kyckling med persiljemajs

En MYCKET gott och smakrikt recept, kanske till fredagsmiddagen? Relativt energisnålt, servera gärna med ris/pasta.

Marinerad kyckling med persiljemajs
2 port

2 stora kycklingfiléer
1/2 dl citronsaft
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
Mineralsalt efter smak
1 msk soya (för färgens skull)
Persilja efter smak
Svartpeppar efter smak

Persiljemajsen:
1 burk (400 g) majs
Persilja efter smak (gärna färsk, men går bra med djupfryst)
1 msk olivolja
Mineralsalt efter smak

Gör såhär:
Dela kycklingen i munsstora bitar. Marinera kycklingbitarna i marinaden 5-10 min. Lägg i ungssäker form. Stek mitt i ugnen, 225 grader i ca 25 min. Kolla så inte kycklingen är röd.

Blanda majsen med persilja, olja och salt. Servera till kycklingen. MUMS!

Inga kommentarer: